Nagesprek in de klas

0
520

In de pers verschenen er verontrustende berichten over het gebrek aan kennis over de betekenis van het begrip democratie. Welk cijfer zouden jullie aan het begrip democratie geven? In hoeverre ervaar je in je eigen leven tekenen van democratie? Bijvoorbeeld thuis of op school? 

Wie krijgt meestal het woord? In ons regeringsgebouw in Den Haag worden dagelijks debatten gevoerd tussen kamerleden om over verschillende onderwerpen hun meningen te delen om zo goed mogelijke beslissingen te nemen. 

Hoe voelt het om gehoord te worden?  

Hoe voelt het als je je niet gehoord voelt? 

…………………………………………..

Wil je ook dat ieder kind in Nederland gehoord gaat worden? 

Dan willen we dat samen! 

In een ChildPress perscentrum krijg je de hulp van een senior Childpress reporter om voor jou en jullie uitgaven toestemming te krijgen. 

Ook heb je een goede microfoon, een statief en een wereldkaart nodig. 

En natuurlijk gaan jullie met de hele klas ook zoveel mogelijk kranten lezen. Daarvoor kun je een aanvraag doen bij ‘Nieuws in de klas’.  

ChildPress werkt samen met lokale bibliotheken en krantenredacties om te matchen tussen individuele reporters en betrouwbare volwassenen. 

Wist je dat wethoudster Onderwijs Marjolein Moorman 8,5 miljard Euro heeft veroverd voor alle scholen in Nederland? Reken je met ons mee hoeveel dit is per school? In ons volgende nummer doen we verslag hoe deze gelden het beste besteed kunnen  worden. Door leerlingen zelf natuurlijk!!!!

Previous article“Waarom stem je wel of niet?” Sofiyaan vraagt door!
Next articleOpdracht: Maak je eerste vlog!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here